Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας με φύλλα τριαντάφυλλου

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική απόλαυση με αυτή την εξαιρετική συνταγή κρέμας με φύλλα τριαντάφυλλου. Αυτό το κομψό επιδόρπιο αιχμαλωτίζει τη λεπτή ουσία των τριαντάφυλλων και το συνδυάζει με μια βελούδινη κρέμα βάση που θα λιώσει στο στόμα σας. Με το μαγευτικό άρωμα και τη λαχταριστή υφή του, αυτό το επιδόρπιο είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή δεν θέλετε να προσθέσετε μια νότα κομψότητα στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα ροδοπέταλα
2 φλιτζάνια

Πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
¾ φλιτζάνι

Φύλλα ζελατίνης
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Ροδόνερο
2 κουταλιές της σούπας

Ροζ χρωματισμός τροφίμων (προαιρετικό)
λίγες σταγόνες

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμαστείτε αυτήν την κρέμα τριαντάφυλλου, θα προσθέσετε φύλλα στα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Σίτα με λεπτό πλέγμα
  • Σατέλα
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Ταψί
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Ποτήρια ή πιάτα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας απαλά τα φρέσκα ροδοπέταλα και στεγνώνοντάς τα με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την πλήρη γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
3. Προσθέστε τα ροδοπέταλα στο μείγμα γάλακτος και σιγοβράστε για 10 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να εμποτιστούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά και εύπλαστα.
5. Μόλις είναι έτοιμα τα φύλλα ζελατίνης, τα αφαιρούμε από το νερό και στύβουμε τα περιττά υγρά. Προσθέστε τη μαλακωμένη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
6. Περάστε το μείγμα από ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν στερεά σωματίδια ή πέταλα. Αυτό το βήμα θα κάνει μια λεία και κρεμώδη υφή.
7. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και το ροδόνερο, ενισχύοντας τις λεπτές λουλουδένιες νότες του γλυκού. Προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες ροζ χρώματος τροφίμων για να δώσετε στην κρέμα μια διακριτική απόχρωση ρουζ.
8. Ρίξτε το κρεμώδες μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με ώρες λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ή όλη τη νύχτα μέχρι να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή κρέμας με φύλλα τριαντάφυλλου είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης που χρειάζεται για να δέσει η κρέμα. Είναι μια σχετικά απλή και απλή συνταγή που δίνει ένα μαγευτικό επιδόρπιο αντί μιας ιδιαίτερης περίστασης.

[

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Εάν ακολουθείτε μια vegan διατροφή, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή. Αντικαταστήστε την πλήρη γάλα με το αγαπημένο σας φυτικό γάλα, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Αντί για βαριά κρέμα, χρησιμοποιήστε κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά. Επιπλέον, επιλέξτε ένα φιλικό για μπέγκαν υποκατάστατο ζελατίνης που παρασκευάζεται από άγαρ-άγαρ ή εναλλακτικά φυτά που διατίθενται σε εξειδικευμένα καταστήματα.]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν επιλέγετε φρέσκα ροδοπέταλα, βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και βρώσιμα. Τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται ειδικά για γαστρονομικούς σκοπούς είναι ιδανικά.
– Να είστε απαλοί όταν σιγοβράζετε τα ροδοπέταλα με το μείγμα γάλακτος για να διατηρήσετε τη λεπτή γεύση και το άρωμα τους.
– Το μούλιασμα των φύλλων ζελατίνης σε κρύο νερό πριν τα προσθέσετε στο ζεστό μείγμα γάλακτος εξασφαλίζει σωστή ενυδάτωση και ομαλή ενσωμάτωση.
– Περνώντας το μείγμα της κρέμας από ένα κόσκινο με λεπτό διχτυωτό κόσκινο, εξαφανίζονται τυχόν υπολείμματα στερεών, με αποτέλεσμα μια βελούδινη λεία υφή.
– Για μια πρόσθετη οπτική πινελιά, γαρνίρετε τα ποτήρια ή τα πιάτα σερβιρίσματος με ένα πασπαλισμένο με αποξηραμένα ροδοπέταλα πριν ρίξετε την κρέμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Υδατάνθρακες
25 g

Ζάχαρη
20 g

Πρωτεΐνη
5 g

Νάτριο
50 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση αυτού του κομψού γλυκού, σκεφτείτε να σερβίρετε την κρέμα με φύλλα τριαντάφυλλου σε μεμονωμένα γυάλινα φλιτζάνια ή μπολ. Μπορείτε να ολοκληρώσετε μια μερίδα με φρέσκο ​​ροδοπέταλο ή να πάτε με βρώσιμα ροδοπέταλα για ένα οπτικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για πρόσθετη υφή και συμπληρωματικές γεύσεις, σερβίρετε την κρέμα με βουτυράτα μπισκότα κουλουρακιών ή ντελικάτα τουλί αμυγδάλου στο πλάι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις πήξει και κρυώσει η κρέμα με φύλλα τριαντάφυλλου, μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Καλύψτε το ταψί ή μεταφέρετε τις μεμονωμένες μερίδες σε αεροστεγές δοχεία για να διατηρηθεί η κρέμα φρέσκια για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, για την καλύτερη γεύση και υφή, συνίσταται η κατανάλωση του γλυκού εντός 1-2 ημερών από την προετοιμασία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η κρέμα με φύλλα τριαντάφυλλου όχι μόνο ευχαριστεί τους γευστικούς σας κάλους αλλά προσφέρει και μια ειδική για την υγεία. Ακολουθεί μια ματιά στα που παρέχουν τα βασικά συστατικά:

  1. Φρέσκα ροδοπέταλα: Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστά για το πλούσιο αντιοξειδωτικό τους περιεχόμενο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα και υποστηρίζει τη συνολική ευεξία. Μπορεί επίσης να έχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και να προάγει την υγεία του δέρματος.

  2. Ολόκληρο γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια. Παρέχει επίσης πρωτεΐνη για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυών, καθώς και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη D και το κάλιο.

  3. Βαριά κρέμα: Ενώ η παχύρρευστη κρέμα είναι πλούσια σε λιπαρά, προσθέτει πλούτο και ευχαρίστηση στο επιδόρπιο. Το μέτρο είναι το κλειδί, αλλά μικρές ποσότητες κρέμας μπορούν να συμβάλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή.

  4. Ζάχαρη κρυσταλλική: Αν και η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει γλυκύτητα στη συνταγή. Η επιλογή μικρότερων ποσοτήτων εξακολουθεί να σας επιτρέπει να το επιδόρπιο διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της πρόσληψης ζάχαρης.

  5. Φύλλα ζελατίνης: Η ζελατίνη είναι πηγή κολλαγόνου, η οποία μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των αρθρώσεων, την ελαστικότητα του δέρματος και την υγεία του εντέρου.

  6. Εκχύλισμα βανίλιας: Εκτός από την απολαυστική του γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές.

  7. Ροδόνερο: Το ροδόνερο πιστεύεται ότι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Μπορεί επίσης να προηγηθεί το υγιές δέρμα όταν τοπικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν οι λεπτές λουλουδένιες γεύσεις της κρέμας με φύλλα τριαντάφυλλου, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Πάνα κότα λεβάντας: Αυτό το κρεμώδες ιταλικό επιδόρπιο συνδυάζει τις διακριτικές λουλουδένιες νότες της λεβάντας με μια μεταξένια βάση πανάκεια για μια πολυτελή απόλαυση.

  2. Ρυζόγαλο γιασεμί: Εμπλουτισμένο με το άρωμα του τσαγιού γιασεμιού, αυτό το ρυζόγαλο προσφέρει μια μοναδική αλλαγή στο κλασικό επιδόρπιο. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός άνεσης και κομψότητας.

  3. Μους από άνθη πορτοκαλιάς: Αποτυπώστε την ουσία των ανθισμένων εσπεριδοειδών με αυτήν την ελαφριά και αέρινη μου. Η λεπτή γεύση άνθη πορτοκαλιάς προσθέτει μια αναζωογονητική πινελιά στο παραδοσιακό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, ο οποίος είναι γνωστός για το καινοτόμο και καλλιτεχνική του προσέγγιση στα επιδόρπια. Οι δημιουργίες του Hermé έχουν συχνά λεπτές λουλουδένιες γεύσεις και σαγηνευτικές παρουσιάσεις που μεταμορφώνουν τα επιδόρπια σε έργα τέχνης. Το πάθος του για εξαιρετικά συστατικά και σχολαστικές τεχνικές χρησιμεύει ως καθοδηγητική επιρροή για αυτή τη μαγευτική συνταγή κρέμας με φύλλα τριαντάφυλλου. Συνδυάζοντας την ομορφιά των τριαντάφυλλων και την απόλαυση της κρέμας, αυτή η συνταγή στοχεύει να φέρει μια νότα της γαστρονομικής μαγείας του Hermé στην κουζίνα του σπιτιού σας. Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας και αφήστε τους γευστικούς σας να ξεκινήσετε ένα ταξίδι εμπνευσμένο από τις δεξιοτέχνες της γαστρονομίας. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button