Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως

Συνταγή για μπισκότα με παπαρουνόσπορο ολικής αλέσεως

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική καλοσύνη των μπισκότων παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως! Αυτές οι χρυσοκαφέ λιχουδιές παρασκευάζονται με αλεύρι ολικής αλέσεως, δίνοντάς τους μια ρουστίκ και υγιεινή γεύση. Η προσθήκη σπόρων παπαρούνας προσθέτει ένα ευχάριστο τραγανό άρωμα και ένα λεπτό άρωμα ξηρών καρπών. Είτε να απολαμβάνετε με ένα φλιτζάνι τσάι είτε ως σνακ εν κινήσει, αυτά τα μπισκότα σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης 🍲
– Χτυπάμε ή πιρούνι για ανακάτεμα 🥄
– Μεζούρες και κουτάλια 🔢
– Ταψί στρωμένο με λαδόκολλα 📄
– Ο πλάστης 📏
– Κόφτες για μπισκότα (επιθυμητά σχήματα) 🍪
– Σχάρα ψύξης 🧊

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).

Βήμα 2: Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους σπόρους παπαρούνας.

Βήμα 3: Προσθέστε υγρά συστατικά

Προσθέστε το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα ξηρών συστατικών. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 4: Ανοίγουμε τη ζύμη

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου ¼ ίντσας.

Βήμα 5: Κόψτε σε σχήματα

Χρησιμοποιώντας κουπατ για μπισκότα, κόψτε τη ζύμη στα επιθυμητά σχήματα. Το βίντεο τα μπισκότα στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Βήμα 6: Ψήστε

Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες.

Βήμα 7: Δροσίστε και απολαύστε!

Βγάζετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα ψυχής. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν το υπέροχο τραγανό τους.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα μπισκότα με παπαρουνόσπορο ολικής αλέσεως είναι περίπου 20 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της ανάμειξης και του ξετυλίγματος της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 12-15 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος να είναι περίπου 35 λεπτά. Αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα, ιδανικά για να ικανοποιούν τις αυθόρμητες λιγούρες ή όταν χρειάζεστε μια νόστιμη απόλαυση βιαστικά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει αλλά δεν έχει λιώσει για την καλύτερη υφή στα μπισκότα.
– Όταν ανοίγετε τη ζύμη, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα μπισκότων για να προσθέσετε διασκέδαση και ποικιλία στα μπισκότα σας.
– Για να βελτιώσετε τη γεύση, μπορείτε να αλείψετε την κορυφή των μπισκότων με λίγο λιωμένο βούτυρο πριν τα ψήσετε.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε για να διατηρήσετε την τραγανότητά τους.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
8g

Υδατάνθρακες
18g

Πρωτεΐνη
3g

Ζάχαρη
6g

Ίνα
2g

Νάτριο
160 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα μπισκότα παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως σε μια όμορφη πιατέλα, αναδεικνύοντας το χρυσαφένιο χρώμα τους και το ευχάριστο άρωμα τους. Μπορείτε να τα ζεστάνετε ως αυτόνομη λιχουδιά να τα συνδυάσετε με το αγαπημένο σας ρόφημα, όπως τσάι ή καφέ. Για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, μπορείτε να τα σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή λίγο μέλι. Αυτά τα μπισκότα αποτελούν επίσης ένα υπέροχο συνοδευτικό με σούπες, μαγειρεύματα ή σαλάτες, παρέχοντας μια ικανοποιητική τραγανή γεύση.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να προσθέσετε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα ή ένα μπολ με γιαούρτι για έναν ισορροπημένο και δροσιστικό συνδυασμό. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μαζί με μια επιλογή τυριών, δημιουργώντας μια αλμυρή και απολαυστική πιατέλα τυριών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα μπισκότα παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως και να διατηρήσετε την ευχάριστη τραγανότητά τους, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε την έκθεση τους σε θερμοκρασίες ή θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την υφή τους. Όταν αποθηκεύονται σωστά, μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για έως και μία εβδομάδα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι μια θρεπτική εναλλακτική λύση στο ραφιναρισμένο αλεύρι, καθώς περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μετάλλα. Η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με βελτιωμένη πέψη, χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Οι παπαρουνόσποροι είναι μια πηγή διαιτητικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρος και ψευδάργυρος. Μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία των οστών, να υποστηρίξουν την πέψη και να παρέχουν αντιοξειδωτικά προσωπικά.

Αυτά τα μπισκότα περιέχουν ζάχαρη και βοήθημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως και μέτριες ποσότητες ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Θυμηθείτε να τα καταναλώσετε με το μέτρο και να τα συνδυάσετε με τροφές σε θρεπτικά συστατικά για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός ολικής αλέσεως και σπόρων, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε και άλλες συνταγές, όπως μάφιν με σπόρους Chia ολικής αλέσεως ή κράκερ με σουσάμι ολικής αλέσεως. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους για να ενσωματώσετε υγιεινά συστατικά στα ψημένα προϊόντα και τα σνακ σας, παρέχετε τόσο γεύση όσο και θρεπτικά συστατικά.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μπισκότα με παπαρούνα ολικής αλέσεως αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson, οι οποίοι έχουν ταλέντο στη δημιουργία νόστιμων και προσιτών συνταγών. Η έμφαση που δίνεται στη χρήση ποιοτικών συστατικών και απλών τεχνικών διασφαλίζει ότι αυτή η συνταγή προσφέρει απολαυστικά αποτελέσματα. Εμπλουτίζοντας τη μαγειρική τους τεχνογνωσία με την προσωπική μου πινελιά, σας φέρνω μια συνταγή μπισκότων που είναι ταυτόχρονα χορταστική και γεμάτη γεύση. Απολαύστε το υπέροχο ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με αυτά τα μπισκότα παπαρουνόσπορου ολικής αλέσεως!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button