Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σέλινο με φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να δελεάσετε τις γευστικές σας γεύσεις με αυτή την απολαυστική συνταγή για το σέλινο με φασόλια! Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανότητα και τη φρεσκάδα του σελίνου με τη γεύση ξηρών καρπών και την κρεμώδη υφή των φασολιών mung, δημιουργώντας μια τέλεια αρμονία στο πιάτο σας. Γεμάτη με θρεπτικά συστατικά και γεμάτη γεύσεις, αυτή η συνταγή προσφέρει μια υγιεινή και ικανοποιητική επιλογή για όλες τις περιστάσεις.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Σέλινο
2 κοτσάνια

Μουνγκ
1 φλιτζάνι

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
3

Κρεμμύδι
1 μικρό

Καρότα
2

Ζωμός λαχανικών
2 φλιτζάνια

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Φρέσκος κόλιανδρος
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή για το σέλινο με φασόλια, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεγάλη γλάστρα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Εστίαση
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα κοτσάνια του σελίνου κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Κόψτε τις φυλλώδεις κορυφές και κόψτε το σέλινο σε μικρά κομμάτια, περίπου μισής ίντσας σε μήκος.
3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
4. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
5. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής για το σέλινο με φασόλια μούγκα διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εστία και την επιθυμητή τρυφερότητα των συστατικών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βελτιώσετε τις γεύσεις αυτού του πιάτου, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και τραγανά κοτσάνια σελίνου για την καλύτερη υφή.
  • Το σοτάρισμα του σκόρδου και του κρεμμυδιού σε ελαιόλαδο θα απελευθερώσει τα μυρωδάτα αρώματα τους, προσθέτοντας βάθος στο πιάτο.
  • Μαγειρέψτε τα φασόλια mung μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ.
  • Παρατηρήστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Ολοκληρώστε το πιάτο με ένα στύψιμο από φρέσκο ​​χυμό λεμονιού για μια γλυκιά ανατροπή.
  • Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα και φρεσκάδα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
5 g

Υδατάνθρακες
27 g

Πρωτεΐνη
8g

Ίνα
7g

Αυτή η συνταγή με σελίνο με φασόλια Mung είναι μια θρεπτική επιλογή, παρέχοντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Είναι χαμηλό σε θερμίδες και περιέχει υγιή λίπη από ελαιόλαδο.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτό το απολαυστικό πιάτο σε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος, γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​κόλιανδρο. Το ζωηρό πράσινο χρώμα του σέλινου και η κρεμώδης υφή των κόκκων mung κάνουν μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Μπορείτε να συνδυάσετε με ρύζι στον ατμό ή κινόα για ένα πλήρες γεύμα. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μια πλευρά από ψηλά λαχανικά για να συμπληρώσετε τις γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αυτό το πιάτο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς το κάνετε κατάλληλο για ένα μικροκυμάτων θερμαίνετε το μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το σέλινο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K και περιέχει αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίοι βοηθούν την πέψη και υποστηρίζουν τη διαχείριση του βάρους.

Τα φασόλια Mung είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βασικά μετάλλα όπως σίδηρο και μαγγάνιο. Είναι χαμηλές θερμίδες και παρέχουν μια υγιεινή επιλογή υδατανθράκων, ενώ προσφέρουν πολλά βελτιωμένη καρδιά για την υγεία, όπως η καλύτερη πρόταση και ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή με σελίνο με φασόλια, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Σέλινο τηγανητό και τόφου
  • Σαλάτα Mung Bean με φρέσκα βότανα
  • Σέλινο σούπα με τραγανά ρεβίθια

Πηγές τροφής Έμπνευση για τη συνταγή

  • Jamie Oliver: Ο Jamie Oliver, ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος σεφ και υποστηρικτής της θρεπτικής μαγειρικής, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δημιουργικών συνταγών που γιορτάζουν τις γεύσεις των φρέσκων συστατικών. Η καινοτομία του στη μαγειρική μπορεί να σας εμπνεύσει να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές.

  • Yotam Ottolenghi: Ο Yotam Ottolenghi, ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος Ισραηλινο-Βρετανός σεφ, είναι γνωστός για τις ζωηρές και εφευρετικές χορτοφαγικές συνταγές του. Με έμφαση στις τολμηρές γεύσεις και τους συναρπαστικούς συνδυασμούς συστατικών, οι συνταγές του Ottolenghi μπορούν να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητά σας και να ωθήσουν τα γαστρονομικά σας όρια.

  • Nigella Lawson: Η Nigella Lawson, μια καταξιωμένη συγγραφέας φαγητού και τηλεοπτική παρουσιάστρια, έχει ταλέντο στο να δημιουργεί ανακουφιστικά και απολαυστικά πιάτα. Οι συνταγές της συχνά διαθέτουν απλά αλλά εξαιρετικά γευστικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας τις ιδανικές για όσους αναζητούν μια νότα κομψότητα στα γεύματά τους.

  • Maangchi: Το Maangchi, μια αίσθηση του YouTube που ειδικεύεται στην κορεατική κουζίνα, παρέχει οδηγίες προς βήμα και λαχταριστές συνταγές που αποτυπώνουν την ουσία των κορεατικών γεύσεων. Η εξερεύνηση του καναλιού της μπορεί να σας παρουσιάσει νέους τρόπους ενσωμάτωσης διαφορετικών υλικών στη μαγειρική σας.

  • Chef Marcus Samuelsson: Ο Marcus Samuelsson, ένας διάσημος σεφ Αιθιοπικής και Σουηδικής κληρονομιάς, εμποτίζει παγκόσμιες γεύσεις στις δημιουργίες του. Οι συνταγές των εμπνευσμένων από το fusion μπορούν να σας εμπνεύσουν να αναμίξετε πολιτισμούς και υλικά μαζί, με αποτέλεσμα μοναδικά και νόστιμα πιάτα.

  • Αυτοί οι ταλαντούχοι σεφ και οι πηγές τροφίμων χρησιμεύουν ως πηγή και έμπνευσης, ενθαρρύνοντάς σας να πειραματιστείτε με γεύσεις, τεχνικές και συστατικά. Η ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας τους στη μαγειρική σας μπορεί να βελτιώσει τις μαγειρικές δεξιότητές σας και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εξαιρετικά πιάτα όπως αυτή η συνταγή για το σελίνο με φασόλια.

    Related Articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Back to top button