Εύκολες συνταγές

Συνταγή για muffin με μανιτάρια

Συνταγή για muffin με μανιτάρια

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική αλμυρή απόλαυση με αυτά τα λαχταριστά Muffins με μανιτάρια! Αυτά τα απολαυστικά μάφιν είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ακόμα και ως σνακ. Γεματισμένα με γήινες γεύσεις από σοταρισμένα μανιτάρια και μια νότα θυμαριού, σίγουρα θα δελεάσουν τους γευστικούς σας καλούς. Ο συνδυασμός από αφράτο κουρκούτι για μάφιν και τρυφερά μανιτάρια δημιουργεί μια απολαυστική υφή που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Είτε είστε λάτρης των μανιταριών είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι
Γάλα

2
Αυγά

1 φλιτζάνι
Μανιτάρια σε φέτες

1/2 φλιτζάνι
Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας
Φύλλα φρέσκου θυμαριού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα υπέροχα Muffins με μανιτάρια, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κασέτα για μάφιν
  • Μάφινς ή σπρέι μαγειρικής
  • τηγάνι ή τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  • Φούρνος

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκεντρώσετε όλα αυτά τα αντικείμενα, διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα στα χέρια σας πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C). Ετοιμάστε μια φόρμα για μάφιν στρώνοντάς την με επένδυση για μάφιν ή αλείφοντας με μαγειρικό σπρέι.
2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και αρωματικά.
3. Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και τα φύλλα θυμαριού στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να βγάλουν την υγρασία τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
6. Ρίχνουμε το μείγμα αυγού και γάλακτος στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Οι σβώλοι είναι εντάξει.
7. Προσθέστε το σοταρισμένο μείγμα μανιταριών στη ζύμη μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
8. Ρίξτε με κουτάλι τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου κατά τα ¾ γεμάτη.
9. Το φόρμα για μάφιν στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
10. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα muffins από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα Muffins με μανιτάρια είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου προετοιμασίας και ψησίματος. Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 12, καθιστώντας την συνταγή για κοινή χρήση με την οικογένεια και τους φίλους.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή κάνοντας μερικές αντικαταστάσεις συστατικών. Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με μαργαρίνη φυτικής προέλευσης ή λάδι καρύδας, το γάλα με γάλα αμυγδάλου ή σόγιας και τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγού, όπως αλεύρι λιναρόσπορου ή σάλτσα μήλου. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά που θα πρέπει να είναι φιλικά προς τους vegan και απολαύστε αυτά τα νόστιμα Muffins με μανιτάρια χωρίς ενοχές!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να κόψετε τα μανιτάρια ομοιόμορφα σε φέτες για σταθερό μαγείρεμα.
– ως χρησιμοποιήστε φρέσκα φύλλα θυμαριού για την καλύτερη γεύση, αλλά το αποξηραμένο θυμάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποκατάστατο εάν χρειάζεται.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη. Προσθέστε απαλά το μείγμα των μανιταριών μέχρι να ενωθούν για να πετύχετε ελαφριά και άφρατα μάφιν.
– Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί πάνω από τα μάφιν πριν τα ψήσετε για μια έξτρα αλμυρή ανανέωση.
– Σερβίρετε αυτά τα muffins ζεστά με λίγο βούτυρο ή τυρί κρέμα για μια απολαυστική απόλαυση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
210

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
Θρεπτικό

——————-
——————

Συνολικοί υδατάνθρακες
25 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
2g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα Muffins με μανιτάρια μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους ανάλογα με το γούστο σας. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις εξυπηρέτησης και παρουσίασης:

  • Σερβίρετε τα μάφιν ζεστά ως μέρος ενός πρωινού ή brunch.
  • Μπορείτε να τα γλυκά και ως αλμυρό σνακ μόνο τους.
  • Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, να σερβίρετε με μια κούκλα κρέμα γάλακτος ή πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί από πάνω.
  • Συνδυάστε τα με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για μια ελαφριά επιλογή γεύματος.
  • Σερβίρετε μαζί με ένα μπολ με κρεμώδη μανιταρόσουπα για έναν απολαυστικό συνδυασμό ορεκτικών.

Μπορείτε να κάνετε δημιουργικούς με την παρουσίασή σας γαρνίροντας με φρέσκα βότανα, όπως μαΐντανό ή σχινόπρασο, ή προσθέτοντας λίγο πάπρικα για ένα έντονο χρώμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε αυτά τα Muffins με μανιτάρια φρέσκα και νόστιμα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Αφήστε τα μάτια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε.
  • Αποθηκεύστε τα μάφιν σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για παρατεταμένη φρεσκάδα, φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  • Εάν σκοπεύετε να καταψύξετε τα μάφιν, να τα βάλετε σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, τα ξεχωριστά σε ένα δοχείο ή σακούλα που δεν είναι κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορούν να κατασυνδεθούν για έως και 3 μήνες.
  • Όσο είναι έτοιμο να τα καταφέρετε, ξεπαγώστε τα μάφιν όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή τα ξαναζεστάτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για 10-15 λεπτά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή για muffin με μανιτάρια προσφέρει πολλά για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της:

  • Τα μανιτάρια είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνες, μετάλλα και αντιοξειδωτικά. Παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D, κάλιο και βιταμίνες Β.
  • Το θυμάρι προσφέρει αντιβακτηριακές πληροφορίες και περιέχει αιθέρια έλαια που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Α.
  • Τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και περιέχουν συστατικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12, σελίνιο και χολίνη.
  • Το γάλα παρέχει ασβέστιο και βιταμίνη D, υποστηρίζοντας την υγεία των οστών.
  • Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις περιέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.

Όπως με κάθε συνταγή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αυτά τα μόνα ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και να εξασκείτε τον έλεγχο των μερίδων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσαν αυτά τα Muffins με μανιτάρια, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Μάφινς με σπανάκι: Μια αλμυρή συνταγή για μάφιν που περιλαμβάνει σπανάκι, τυρί και βότανα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
  • Μάφιν με κολοκυθάκια και φέτα: Μάφιν υγρά και αλμυρά φτιαγμένα με τριμμένο κολοκυθάκι, τυρί φέτα και αρωματικά βότανα.
  • Μάφιν με ζαμπόν και τυρί: Μια κλασική επιλογή αλμυρού μαφιν με γέμιση ζαμπόν σε κύβους, τριμμένο τυρί και μια νότα μουστάρδας.

Πειραματιστείτε με αυτές τις παραλλαγές για να εξερευνήσετε διαφορετικές γεύσεις και υφές απολαμβάνοντας την ευκολία και τη νοστιμιά των αλμυρών μάφιν.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Muffin με μανιτάρια αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ που έχουν επιδείξει τη μαγειρική τους εμπειρία και τη δημιουργικότητά τους στη χρήση μανιταριών σε διάφορα πιάτα. Σεφ όπως οι Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver και Alice Waters έχουν ενσωματώσει μανιτάρια στις δημιουργίες τους, τονίζοντας την ευελιξία και τις πλούσιες σε umami γεύσεις που προσφέρουν.

Τα μανιτάρια έχουν γιορταστεί στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο και αυτή η συνταγή αποδίδει φόρο τιμής στη μοναδική γεύση και υφή τους. Ο συνδυασμός από σοταρισμένα μανιτάρια, θυμάρι και κουρκούτι για μάφινς αντανακλά την εφευρετικότητα και την αφοσίωση στη γαστρονομική τελειότητα που αποτελούν παράδειγμα αυτών των αξιότιμων σεφ.

Προχωρήστε λοιπόν, διοχετεύστε το εσωτερικό σας σεφ και δημιουργήστε αυτά τα υπέροχα Muffins με μανιτάρια που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν με το αρωματικό τους άρωμα, τις πλούσιες γεύσεις και την χορταστική τους μπουκιά! Απολαύστε την εμπειρία της προετοιμασίας ενός γκουρμέ πιάτου στη δική σας κουζίνα. Καλή όρεξη! 🍄🧁

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button