Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα με καφέ, φουντούκι και μανταρίνι

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μια απολαυστική συνταγή για μπισκότα καφέ, φουντούκι και μανταρίνι! Αυτές οι παραδεισένιες λιχουδιές είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων. Το πλούσιο άρωμα του καφέ, η γεύση των φουντουκιών και η πικάντικη γλυκύτητα των μανταρινιών συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα μπισκότο που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

Ας ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά που χρειάζονται για αυτήν την απολαυστική δημιουργία:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Λεσμένα φουντούκια
1 φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
¾ φλιτζάνι

Καστανή ζάχαρη
¾ φλιτζάνι

Στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας

Ξύσμα μανταρινιού
2 κουταλιές της σούπας

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Χυμός μανταρίνι
¼ φλιτζάνι

Φουντούκια (ψιλοκομμένα)
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψουμε αυτά τα νόστιμα μπισκότα, θα χρειαστούμε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (1 μεγάλο και 1 μεσαίο)
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπάμε
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Φύλλα ψησίματος
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Zester ή τρίφτης
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής

Τώρα που έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, ας περάσουμε στο συναρπαστικό μέρος!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αλεσμένα φουντούκια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρεμάστε το ανάλατο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
  4. Διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ στο χυμό μανταρίνι για να δημιουργήσετε μια αψιά προσθήκη με έγχυση καφέ. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης μαζί με το ξύσμα μανταρινιού, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρών υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
  6. Στρώστε τα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
  7. Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή μια κουταλιά της σούπας για να ρίξετε στρογγυλεμένες μερίδες ζύμης στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος. Αφήστε λίγο κενό ανάμεσα σε κάθε cookie για να το απλώσετε.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος για λίγα λεπτά.
  10. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα μπισκότα καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης και το μοίρασμα της σε φύλλα ψησίματος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για επιπλέον γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλα ή κάρδαμο στη ζύμη.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρεσκοτριμμένα φουντούκια για την καλύτερη γεύση. Μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα φουντούκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή να αγοράσετε προαλεσμένο φουντούκι.
  • Ξυστάξτε τα μανταρίνια σας πριν τα κάνετε χυμό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ξύσμα για τη συνταγή.
  • Για να βελτιώσετε τη γεύση του καφέ, διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ σε μικρή ποσότητα ζεστού νερού αντί για χυμό μανταρίνι. Αφήστε το να κρυώσει πριν το προσθέσετε στη ζύμη.
  • Αν θέλετε πιο απαλή υφή, ψήστε ελαφρώς τα μπισκότα μειώνοντας το χρόνο ψησίματος κατά 1-2 λεπτά.
  • Αυτά τα μπισκότα συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, επιτρέποντας στις γεύσεις να αλληλοσυμπληρώνονται.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα μπισκότων καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
70 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
20 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι, μπορείτε να τα τακτοποιήσετε σε μια όμορφη πιατέλα ή δίσκο για μπισκότα. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας. Αυτά τα μπισκότα αποτελούν μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε επιδόρπιο ή απογευματινό τσάι.

Αν αναζητάτε εναλλακτικές πλευρές για να συμπληρώσετε αυτά τα μπισκότα, μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα ποτήρι κρύο γάλα, ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ακόμα και μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η κρεμώδης γλύκα του παγωτού θα παίξει υπέροχα με τις γεύσεις των μπισκότων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι σας φρέσκα και νόστιμα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει να παραμείνουν φρέσκα για έως και μία εβδομάδα. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Απλώς φροντίστε να τα ξεπαγώσετε πριν τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτά τα μπισκότα καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι όχι μόνο προσφέρουν μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία, αλλά προσφέρουν και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Ακολουθεί μια ανάλυση των βασικών συστατικών και των ιδιοτήτων τους για την υγεία:

  • Φουντούκια: Γεματισμένα με υγιή λίπη και βιταμίνες, τα φουντούκια συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Μανταρίνια: Πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα μανταρίνια προάγουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζουν το υγιές δέρμα.
  • Καφές: Η μέτρια κατανάλωση καφέ έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας και του μειωμένου κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

Θυμηθείτε, ενώ αυτά τα μπισκότα προσφέρουν ορισμένα διατροφικά οφέλη, θα πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε ο μοναδικός συνδυασμός γεύσεων σε αυτά τα μπισκότα καφέ, φουντουκιού και μανταρίνι, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Μπισκόττι πορτοκαλιού αμυγδάλου: Αυτή η τραγανή ιταλική απόλαυση συνδυάζει τις γεύσεις του ξύσμα πορτοκαλιού και του αμυγδάλου για μια απολαυστική εμπειρία μπισκότου.
  • Μπισκότα καρυδιάς μόκα: Αφεθείτε στο πλούσιο μείγμα σοκολάτας, καφέ και καρυδιών με αυτά τα παρακμιακά μπισκότα.
  • Κουλουράκι με φιστίκι λεμόνι: Το τραγανό ξύσμα λεμονιού και τα τραγανά φιστίκια κάνουν αυτό το κουλουράκι με κουλούρα μια δροσερή απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για μπισκότα με καφέ, φουντούκι και μανταρίνι προέρχεται από τα λαμπρά γαστρονομικά μυαλά διάσημων σεφ όπως η Nigella Lawson και ο Ottolenghi. Αυτοί οι σεφ έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν απροσδόκητες γεύσεις και να δημιουργούν εξαιρετικά επιδόρπια που δελεάζουν τους γευστικούς κάλυκες.

Η καινοτόμος προσέγγισή τους στη μαγειρική και το ψήσιμο λειτουργεί ως σταθερή πηγή έμπνευσης για εμένα και πολλούς άλλους στον γαστρονομικό κόσμο. Σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε το τεράστιο ρεπερτόριο συνταγών τους για να ανακαλύψετε πιο απολαυστικές δημιουργίες που θα ανεβάσουν τις γαστρονομικές σας περιπέτειες στα ύψη.

Τώρα είναι ώρα να πιάσετε την ποδιά σας, να μαζέψετε τα υλικά και να αφήσετε το άρωμα του καφέ, των φουντουκιών και των μανταρινιών να γεμίσει την κουζίνα σας καθώς ετοιμάζετε αυτά τα εξαιρετικά μπισκότα. Απολαύστε κάθε μπουκιά και μοιραστείτε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να μεταδώσετε τη χαρά των σπιτικών λιχουδιών!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button